Το Νησί

Φυσική Οµορφιά

Η Αλόννησος θα σε γοητεύσει με την απλότητα και την ηρεμία της.
Τυρκουάζ αποχρώσεις στα νερά και καταπράσινοι λόφοι συνθέτουν την απαράμιλλη ομορφιά της.
Την άγρια μεσογειακή γοητεία του νησιού θα την ανακαλύψεις περπατώντας μέσα σε σε καταπράσινα τοπία από   χαμηλούς θάμνους, αρωματικά φυτά, πουρνάρια, κουμαριές και θα δεις ένα μαγικό σκηνικό που ενώνει την γαλήνη της θάλασσας με την άγρια ομορφιά του βουνού.
Ανακάλυψε την μοναδική ομορφία του νησιού!

Μαγευτικές Παραλίες

Το νησί αυτό έχει αμέτρητες πανέμορφες παραλίες και μικρά ερημόνησα μέσα σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον.
 Οι παραλίες είναι άλλες  πολυσύχναστες και άλλες απομονωμένες ,αλλά πάντα σε συνδυασμό με τη  πυκνή βλάστηση του νησιού χαρίζουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, κατάλληλο για χαλάρωση και ηρεμία.
Κάποιες από αυτές είναι ο Άγιος Δημήτριος, το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γιαλός, ο Μεγάλος Μουρτιάς και η Χρυσή Μηλιά, οι οποίες διαθέτουν πολύχρωμες πέτρες, εντωπωσιακούς βράχους, κοκκινοπούς γκρεμούς και φυσικά καταγάλανα νερά.

Αλόννησος

Αυθεντικές Γεύσεις

Στην Αλόννησο θα βρεις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις και φυσικά το καλό ντόπιο κρασί.  Από τα πιο φημισμένα φαγητά είναι η τυρόπιτα που τηγανίζεται εκείνη τη στιγμή καθώς και η τοπική αστακομανέστρα, μια παραλλαγή ενός πιάτου ζυμαρικών με αστακό, που θα σε ταξιδεύσει σε ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι.
Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το φουρνιστό αρνάκι, το φρέσκο ψάρι και φυσικά την χταποδόπιτα.

Παράδοση και Έθιµα

Η Αλονησσος διατηρεί στο πέρασμα των χρόνων τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της, για αυτό και θα βρεις δεκάδες πανηγύριαπροκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.
Από τα έθιμα που ξεχωρίζουν είναι η αναβίωση του παραδοσιακού Αλοννησιώτικου γάμου.  Η γαμήλια τελετή καταλήγει σε γλέντι μέχρι το πρωί, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Άλλο ένα έθιμο που ξεχωρίζει είναι η ψαράδικη βραδιά που διοργανώνεται στο τέλος Ιουλίου. Αν σου αρέσουν τα  ψητά ψάρια, το άφθονο κρασί, η μουσική και ο χορός, δεν πρέπει να χάσεις αυτό το νησιωτικό γλέντι.