Το Φεστιβάλ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων ,διοργανώνει κάθε χρόνο τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου .

Στόχος του συλλόγου μας είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ως ετήσιου πολιτιστικού θεσμού στο νησί μας .

Σκοπός του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου είναι η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας , η διατήρηση της παράδοσης και η προβολή των εθίμων μας καθώς και η ψυχαγωγία τόσο των Δημοτών όσο και των επισκεπτών του νησιού αφού την συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελληνική επικράτεια, την Κύπρο και το εξωτερικό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε άλλα μέρη της χώρας μας να προβάλουν την τοπική τους παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά τους μέσα από τον χορό, τη μουσική τους και την τοπική ενδυμασία τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου προσβλέπει στην προσέλευση μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων αφού υπολογίζεται ότι πάνω από επτακόσιοι (700) χορευτές τιμούν με την παρουσία και τις χορευτικές τους ικανότητες το Φεστιβάλ κάθε χρόνο.

Φυσικά μεγάλος είναι και ο αριθμός των θεατών καθώς τα τελευταία χρόνια υπολογίσθηκε ότι οι θεατές ξεπέρασαν τα 2500 άτομα.

Μέσα από αυτή την εκδήλωση μας δίνεται η δυνατότητα σαν νησί να προβάλουμε κι εμείς τις ομορφιές του τόπου μας, την φιλοξενία μας άλλα και τα δικά μας ήθη και έθιμα.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου από 4 έως 6 Ιουλίου.

Χόρεψε και εσύ

Με μεγάλη χαρά περιμένουμε χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και  την Κύπρο να δώσουν  ξανά το δυνατό παρών στη μεγαλύτερη γιορτή Παραδοσιακών Χορών.
Να μας δείξουν αλλά και να μάθουνε τραγούδια και χωρόυς απο κάθε γωνιά της πατρίδας μας και όλοι μαζι να αγκαλίασουμε με αγάπη με συγκίνηση τις ρίζες μας!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου περιμένει τις συμμετοχές σας! 

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Διοργάνωση